Lunch idag
Köttfärs & broccolipaj utan deg
400g nötfärs
1 lök
Broccoli
1 ägg
3-4 dl grädde
1 vitlöksklyfta
Riven ost
Kryddor - enligt smak och behov. Tips är att ta typ creme bonjour :)
Du steker upp den hackade löken i en stekpanna tills de blir frästa ordentligt. Sen i med nörfärsen och stek tills den blir klar. Krydda enligt smak och behov. Tina broccolin & se till att det mesta av vattnet försvinner, det gör man till exempel genom att krama ut vattnet med handen. Annars blir pajen vattnig och inte alls god.
Ta ett ägg och 3-4 dl grädde i en liten bunke och vispa ihop.
Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda. Lägg broccolin i botten av en ugnsfast form och sen lägg i färsen och grädden. Riv över eller hyvla ost. Sätt in formen i ugnen på 250*C i ca 15 minuter, det ska bubbla och leva, sen när den är gyllenbrun i färgen är den klar.
Smaklig måltid :)
400g nötfärs
1 lök
Broccoli
1 ägg
3-4 dl grädde
1 vitlöksklyfta
Riven ost
Kryddor - enligt smak och behov. Tips är att ta typ creme bonjour :)
Du steker upp den hackade löken i en stekpanna tills de blir frästa ordentligt. Sen i med nörfärsen och stek tills den blir klar. Krydda enligt smak och behov. Tina broccolin & se till att det mesta av vattnet försvinner, det gör man till exempel genom att krama ut vattnet med handen. Annars blir pajen vattnig och inte alls god.
Ta ett ägg och 3-4 dl grädde i en liten bunke och vispa ihop.
Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda. Lägg broccolin i botten av en ugnsfast form och sen lägg i färsen och grädden. Riv över eller hyvla ost. Sätt in formen i ugnen på 250*C i ca 15 minuter, det ska bubbla och leva, sen när den är gyllenbrun i färgen är den klar.
Smaklig måltid :)
Kommentarer
Trackback