Torsdag 26 juni

Idag har Lilleman tuffat till sig! Istället för Alice, som säger till så fort de får syn på varandra, har nu Lilleman tagit första bästa chansen istället:D Han metar med tassen en gång på Alice så hon blir ställd. Riktigt glad blev jag att se detta! Söta Lilleman ♡

Semester is on!

Skönt med semester och att sola sig brun:)
Katterna sover just nu, de små fisarna. Har varit en lugn dag faktiskt, blir väl ett väsen inatt xD

Köpt en katt-laserpekare som inte är en röd prick utan en fisk som lyser i fin blå färg. De diggar den järnet, Lilleman springer efter den. Bara det att hade det varit en mus hade den hört han på långt avstånd. Han snusar väldigt högt ^^

Hoppas ni njuter i sommarvärmen, när solen tittar fram genom molnen :)

Katterna

Jag tror inte läget kommer bättra sig utan det är såhär det kommer vara. Lilleman trippar på tå för Alice håller stenkoll. Känns som han istället för att våga mer som han har gjort, så backar han undan. Tänker att om det fortsätter, blir han sån resten av livet med. Han är ju fortfarande liten, han tar ju in allt från oss och det ska ju vara tryggt och bekvämt.
Har lagt märke till att Lilleman "tröstäter". När Alice har anfallit honom dröjer det inte lång stund innan han knaprar i sig lite mat. Han är rund och spänd runt magen som jag tänkte skulle släppa by now.. 
 
Han är modig och en riktig snäll kelgris. Pratar mkt, purrar. Lite täppt ibland. Igår lät det lite sött faktiskt, dock verkar han inte bry sig om det, tur det:) 
 
Vill att han ska få stanna.. dock förtjänar han det bästa i livet och just i dagsläget kan vi inte ge honom det.. *sigh*
 

Semester & Midsommar

Är hos kusin över midsommar:) Träffa allihopa, ska bli kul! Semestern har börjat!

Tisdag 17 juni

Alice lät Lilleman vara nära! Var nere i tvättstugan och när jag kom upp skulle de hälsa och då brukar de sniffa på varandra utan bråk. Idag kunde de vara liite närmare, för en kort sekund. Det var så fint att se ♡

Tycker ändå att de håller sig lite lugnare efter jag satte in Feliway. Finns det nåt som hjälper mot divighet? xD

Söndag eftermiddag

Snart jobbat klart denna helg:)
Hoppas mina busar har det bra där hemma.

Snart är det midsommar^^
Hoppas ni njuter av sommaren.. för mig har det sprungit fram.. tiden.. men ändå inte på något sätt. Känner mig lite borta från nuet kan man väl förklara det som. Inget som en semester inte kan råda bot på tror jag.
Är fortfarande småförkyld.. det är som en förkylning samtidigt som allergi. Har inte haft det såhär innan... lite knepigt. Har ont i halsen, täppt i näsan, nyser, kliar i ögonen, näsan rinner... Men det släpper väl.. tar min allergimedicin vilket hjälper iallafall.
Snart dags för en kopp kaffe kanske.. :)
I onsdags vaknade jag med värk i axlar och rygg. Iiingen aning om vad jag har gjort, det håller i sig än, knepigt. Stretchar ut musklerna varje dag och det släpper lite varje dag så snart släpper det helt.

När jag slutar idag är det 2 arbetsdagar kvar, sen är det vacazione!

Söndag 15 juni

Dagarna springer fram! Inte långt kvar till semestern nu. Går av torsdag kväll. De säger att man ska varva ner veckan innan semestern så slipper man slösa första veckan på det. 
 
Har sovit hela natten, inte blivit väckt.. kanske för att jag sov som en stock.. eller att katterna helt enkelt hållt sams (stavning?). Satt på sängkanten och försökte vakna till, *ljud* Oj, hjälp tänkte jag! Lilleman sjöng till, han sa nog "Vakna!" vilket han lyckades med.
Alice är söt hon.. nästan varje morgon hoppar hon upp hos mig innan jag går upp. Hon vill gosa.. ner under täcket och börja trampa. Maskinen är igång, en intensiv sån. Dags att klippa några klor där hemma.. får nog vänta m Lillemans..
 
Imorgon tänker jag sova ut^^

Jobbhelg

Trots Feliway är det missnöje hos tisarna. Dock tänker jag att de gör upp om vad som är okej eller inte. Lilleman är tuff, fräser tillbaka och kommer igen. Imponerande måste jag säga. Ena stunden känns det okej mellan kissarna och sen rätt var det är ryker dem ihop.
Men som sagt.. hoppas på att det blir bättre m tiden + feliway.

Natti på er, dröm sött! Njuuuut av sommaren!

Feliway

Tack Cissi för Feliway, den kom så snabbt! Redan hämtat ut den, och jag tror den har effekt redan faktiskt.. Katterna la sig nästan på dirren efter jag pluggade in adaptern i vägguttaget.

Det blev ju som sagt ingen tvätt idag, bokade om till tisdag förmiddag *KOM IHÅG*
Men KP-jobbet blev av, vilket är gött!

Är helt färdig nu, ska bli gött å sova xD Allergimedicin är inget uppiggande...

Jag lägger mitt hopp på Feliway, Lilleman är bara så fin att det gör ont att ev behöva se han gå..
 
 
 
 

Gnälla av mig

Läs helst inte x)

Missa tvättiden idag, suck!
Ostädat som fan hemma, ogilla!
Får inte tag i en viss person!
Ingen j*vla cykel blev det idag heller för det var STÄNGT!

Jag är inte på bra humör!

Torsdag 12 juni

Lilleman är till och från snuvig & snorig. Mår gott gör han, han hälsar mig så gott välkommen hem, purrar och jamar (läs: piper/viskar). Han vill så gärna bli Alices kompis, ha en kattkompis att kela och busa med. Alice är svår.. han får inte komma för nära och idag tkr jag drt blivit mer kivigt från hennes sida.. Va tusan ska jag göra? Så hon lägger av.. Gosar å busar m båda, ger dem tid och jag pratar med dem. De får egentid med mig också.. De fick blötmat med innan.. får se hur de håller sig ikväll.

En vecka kvar!

Nu är det en vecka kvar till semestern:)

Igår var man ledig från jobbet, vaknade halv nio! Frukost med Mammi, lunch m Malén och sedan fika på lillans skola. Var hemma hos mig sen å hälsade på Lilleman. Lillan å Lilleman lekte och gosade ^^ Kom hem rätt sent igår då systeryster var på äventyr:p

Idag skulle vi köpa cykel jag å syrran men det stället vi var på, där man inte får boka cyklar btw, var ALLA jävla cyklar bokade!! R*v.. Hmm tänkte vi och gick vidare.. ja men polisen då? Ja, dit går vi. Nää de öppnar 12 å klockan var 11 och vi skulle på varsitt håll just då så det bara sket sig m cykel idag :( :@ En promenad blev det iallafall och vi hade riktigt mysigt i solen, surplandes på varsin kaffe^^

Imon är det skolavslutning, tvätt och lite KP-jobb som gäller. Ska klämma in inköp av cykel också, håll för guds skull alla tummar och tår att det finns cyklar till oss imon! *ber snällt*

Ingen bra dag

Börjar m att jag försov mig. Dagen på jobbet sög då ingen verkade ha en bra dag. Kommer hem och ska laga mat, brandlarmet går och jag står å stökar i köket där jag såå kunde behövt en assistent. . Pga matoset öppnar jag upp mitt stora fönster till mitten. Pang säger det å ner flyger hälften av mina krukor som stod där och kras! Yaaaay, stänger av pågående ugnsgratinering och plockar upp allt. Alla växter klarade sig som tur väl var. Dock fick grannen 100kg jord på fönsterkarmen:/ Plingade på men ingen svarade... Såå nu hoppas jag att resterande tid denna dag blir luugn.. 

En varm sommarmorgon

Inväntar min fina arbetskamrat, just nu för tillfället är det lugnt. Försov mig imorse :( Hatar å göra det.

Snart semester:D

Igår var Lilleman snorig. Han kom och hälsade på mig när jag kom hem:D Han hoppade upp i sängen å gosade en stund.. ja, till Alice fick ett snespel å skrämde bort honom. Mer svartsjuk dam får man leta efter.

Måndag 9 juni

Något småförkyld idag.

Var på Bingo igår m syrran:) Vann inte men skoj ändå.

Har gosat m Lilleman några gånger nu^^ Han purrar till, närmar sig sakta, svansen upp och sen är goset i full gång. Riktig gosekatt det där. Han var så nöjd igår ^^ Alice hälsade på honom också, sniff sniff och inget bråk! Men hon är fortf mkt svartsjuk.
Han har varit snorig under gårdagen men det är vett och etikett på honom - han håller för när han nyser. Ska lyckas fånga det på kort nån dag!
 
 

Idag är d jobb 6.45-16 och sen hem till mina små ^^ Min alldeles egna familj^^
 
En del har det bra:P
 

Gosa!

Kan ni tänka er! Lilleman och jag har gosat med varann å vad han älskade det! Lilleman spann så gott och hårade extremt mkt xD Så mysigt var det!
Jag är så lycklig nu och jag kan bara tänka mig hur han känner sig ^^

Honungsmelonen blommar

Jaa, nu blommar den äntligen ut! Räknade igår, 9 blommor och en massa knoppar. Nu gäller det att hitta ett ställe där den kan få "melona" ifred, med massa värme och massa ljus. Skulle haft en UV-lampa *note to self*
Bladen har börjat ge med sig på en del ställen, ev för mkt sol eller så gör den sig av med onödig energi inför frukterna.
 
 

Familjemiddag

Familjen kom förbi på middag och efterrätt igår.
Lilleman vågade sig ut till sist, gick sakta fram och luktade lite, pep litegranna :) Det tar sig, som pyromanen sa ^^
Det enda som hindrar Lilleman är Alice, hennes "divighet". Kolla här, Lilleman tittar på henne, blinkar långsamt med ögonen. Alice stirrar bara tillbaka. Då lägger sig Lilleman ner och purrar på henne och hon bara sitter där och låtsas som ingenting. Lilleman försöker så gott han bara kan och Alice kunde inte bry sig mindre...

Igårkväll hoppade Lilleman upp i sängen igen :D Denna gång var jag vaken! Han hoppade upp några ggr till, så fort jag rör mig så vips ner igen. Men snart så ^^
 
Igår hördes ingenting av Lillemans snuva, första gången på denna vecka :)

Hur kan man motstå en charmör som Lilleman?

Drömmar

Drömde så märkligt inatt..
Jag å familjen var ute å reste, vi hade åkt till ungefär Indonesien. Vi satt på en restaurang där och i mitt knä hade jag en hundvalp som jag gömde i en miniväska. Alla där på restaurangen tittade på oss och familjen var superarga på mig att jag skämde ut dem så. Men jag kunde ju inte bara skita i den.
Vi bodde inte på samma hotell, utan jag var själv på ett annat hotell där. Min bror hälsade på just då. Jag försökte hjälpa en fågel att hitta ut, då jag hade nät runt om väggarna i rummet, gick in där bakom och hjälpte fågeln hitta ut. Rätt var det var (kommer inte ihåg vad som hände däremellan) hade jag 3 kattungar och 2 fåglar inne hos mig. En fågel satt och tittade på min bror och den andra flög mellan oss länge och visade vad den hade i näbben (en grön kvist). Pratade med mamma och det var helt plötsligt tokbråttom att resa hem igen och jag, som alltid i drömmens värld, hade en massa att packa på omöjlig tid. Kommer inte ihåg mer härifrån.
I samma dröm, byttes temat rätt fort till att jag var med någon slags farlig liga som höll på med något fuffens. Jag var "neutral" som exempelvis en polis och precis innan allt var klart, själva dealen kom ledaren på mig. Jag sprang och han tog fram pistolen och började skjuta. Jag blev nog träffad men det är också en grej jag inte tar skada av i drömmarna. Ledaren försöker iallafall fly undan och jag springer ifatt och hinner precis ta tag i den "pilen" han sköt sig iväg med. Jag fick tag i pilen med ena armen och flög en bra bit tills jag hoppade ner på ett passerande hustak. Där såg jag en massa kaktusar, både snustorra och dyblöta.
 
Sen vaknade jag.

Nationaldagen

Försov klockan med en timme idag, men vad gör väl det om 100 år.
Inatt vaknade jag av att Lilleman satt vid mina ben I SÄNGEN! och kände av läget :D Så när som hoppar han upp hos mig :P
Lilleman piper som en fågel, så han går här hemma och sjunger, kallar på Alice och purrar på henne. Han försökte få med henne i leken också. Han uppskattar leksakerna här hemma ^^

Igårkväll fick han en väldans nysattack, han satte sig då som en kanin och höll för med båda tassarna. Det var så j*kla sött! Han var rätt snuvig igår men idag hör jag ingenting av det :)

En vecka har vår lille man varit hemma hos oss, och han har verkligen utvecklats! Från att gömma sig och knappt röra sig förutom nattetid till att strosa runt på dagtid, jama och leka. Han borde få diplom^^ Blötmat har de fått nästan varje dag så det blir ett uppehåll nu.

Inställda planer för kvällen :( Mitt vän sjuk, krya på sig <3

Är med mig där jag går

Ja, idag har jag sett Lilleman framme ända (enda?) sen jag kom hem vid 18-tiden. Må hända pga tryggheten är stängd men han håller iallafall ett öga på mig. Alice är han så nyfiken på, vill fram och hälsa men då gnäller hon till, svårflörtad tjej. I sinom tid, i sinom tid :)

Drog fram snabeldraken innan och körde ett välbehövligt varv här hemma. Bäddade rent och dammade. Imorgon ska jag diska, tvätta och plocka iordning litegranna.
 
Lillemans nya plats, antingen under det bordet eller det andra :)
 

Videon!

Här är länken till videon jag utlovade :)

Lilleman busar: http://youtu.be/2p4OlunpjhE

Stängde garderoben

 
Ja, jag stängde garderoben igår när jag fick chansen. Kände mig som värsta skurken då det är Lillemans krypin. Men så fel var det inte;)
Lilleman la sig i vardagsrummet och jag å Alice låg i sängen. Han observerade oss. Sen imorse låg han vid skohyllan. Han busade imorse med hihi ^^ Har en video på uppladdning så ni kan få se honom in action:P

De åt från samma skål innan jag gick idag. Inget bråk what so ever! 

Ligger här

Lilleman har fått lite tid för sig själv, utan Alice en liten stund och då passade han på att lägga sig i vardagsrummet :) Hör han andas. Han observerar mig, den märkliga typen, på avstånd men ändå nära. Alice jamar från badrummet "maom, meom, maem, mm"

Jag skulle haft dörr till köket för då kunde Alice varit där medan jag var på jobbet så hade Lilleman kunnat strosa runt mer.

Imorgon är det 10-18 som gäller. Redan torsdag imon, har gått fort!

 

Onsdag 4 juni

Igår jobbade jag 14-21 och idag 9-18. Har inte riktigt hunnit att skriva här. Det verkar som Alice håller pli på Lilleman, hon vill inte acceptera honom än vilket jag förstår då de inte gått en vecka ens. Men kan hon inte ge sig blir jag ledsen.

Håller på med ett spännande, nytt uppdrag :P Lite hemligt änsålänge.

Seg i kolan idag, störd sömn inatt pga allergi så tog allergitablett imorse vilket gör en trött. Var idag och fixade transportmedel på jobbet, såå skönt med promenad verkligen :) Inget dumt promenadväder.

Nepp, nu ska jag umgås lite med hårbollarna här. Försöka locka fram Lilleman lite, han har fått vara ifred både igår och idag. Måste "störa" lite ;)

Ha d gott!


Att acceptera

Att acceptera en annan katt kan inte alltid vara lätt. Får ge det tid med. Alice rusade mot honom igår, hoppade upp på stolen bredvid när han kom för nära mig. Vaktkatt?! Hon sätter sig jämte eller framför mig och säger "min, bara min". Inatt låg hon tätt intill mig och sov. Hon vill ha närhet, älskade hårboll. Inte konstigt hon känner sig "utanför" eller "åsidosatt", försöker ju få Lilleman att lita på mig, våga bara vara igen. Då känner sig Alice inte som drottning nr1. Försöker gosa med henne men hon klarar inte av att koppla av, fortfarande måste ha stenkoll, så han inte gör nåt han inte får. Men jag väntar mig att Lilleman ryter till och säger "lägg av, tro inte du är nåt, jag har lite att säga till om jag med". Hon behöver det.
 
 
Jag ser ett huvud sticka fram å ett öga tittar på mig :) Han siktar in sig på badrummet. Han lyckades stänga dörren in dit innan. "Vad hände, jag kommer inte in, bäst jag går". Nu hör jag han andas i hallen.

Idag jobb 14-21. Då finns det ingen människa att bråka om.
 
 
Tittar på när jag gör mig iordning för natten. Han tittade mkt på mig, observerade mig. Nyfiken liten man :)
 
Dålig bild men man ser Alice huvud sticka fram, hon låg tätt intill mig.
 

Känner sig som hemma

Ja, nu har han fixat att gå på toa när jag var i köket, vässat klorna på klösbrädan och lekt lite. Han känner sig mer som hemma nu ^^ Lite busig :P Växterna här är mkt intressant, får köpa hem kattgräs.. Filmade honom lite, äntligen^^ Han ligger här i hallen nu^^
Alice morrar fortfarande när han kommer för nära.. :/ me no like..

Gick förbi mig!

Fyllde på torrfoder och vatten hos Lilleman nyss och då kom han fram och fräste lite men sen satte jag mig ner och han gick förbi mig, ut ur garderoben :O :D Det är jättesmalt att gå förbi mig men han gjorde det och satte sig i hallen och tittade lite en stund. Försökte ge han en godis men han ville inte ha den, han gick då in till sig igen..

Jag ville såååå klappa honom men så fort jag rör mig backar han. Men alltså, va fantastiskt detta är, att se framsteg dag efter dag. Han är såå söt och jag hade inte med mig telefonen, annars hade jag fått sååå fin bild!! Han är verkligen en liten man ^^

Nu ska jag äta lite mat ^^ Har börjat kolla på Arrow, verkar spännande :P

Atra, du var så fin idag <3

Måndagmorgon

Jag sa alltid att jag aldrig skulle offra sömnen för ett barn men kan nu se vad jag har satt mig i för situation xD Matte vill sova nattetid + nattaktiva djur hemma = störd sömn.. Det var inte sådär livsfarligt som jag hade tänkt mig. Kanske för att katter är självständiga ^^

Är så glad att han tar sig ur garderoben på kvällen/natten och utforskar. Igår var han i köket, satt på en stol^^ Sen fräste de på varandra och han var i vardagsrummet och sniffade runt. Han hade lagt sig i hallen :D Nu imorse var han i garderoben igen men han tittar inte livrädd på mig :) Han gör fina framsteg min lilla plutt. Han var på lådan igen :) Sakta men säkert går det. Sitter på jobbet nu så Lilleman har grönt ljus där hemma ^^ "Ingen läskig typ där, bara en fluffig dam som fräser när jag kommer nära"

Friaredalen

Var ute lite på eftermiddagen med syrran och systersonen. Picknickade. Sen när jag sitter i telefon med mor ser jag min syster, systerdotter och systers kille komma ner till parken. Vi åkte linbana och försökte oss på att hjula ^^ Så det var skoj :D

När jag kom hem såg jag att det låg kattsand ut i hallen så misstänker (och hoppas) att Lilleman passade på å gå på lådan :D Alice skvätter ju inte så, så det måste ju varit han, gud va bra.

Önskar jag kunde filma hela lght imon när jag är på jobbet för att se vad han gör när jag inte är hemma ^^

Innan jag skulle ut fastnade han med klon i ena klänningen som händer där jämte. Han var livrädd när jag kom så nära, fräste på mig och backade undan. Jag hjälpte han loss och gick sedan därifrån.

Söndag 1 juni!

Idag är det första juni :) Härligt! Vilket är lika med semester om 18 dagar! *countdown*
 
Igår var ju Lillen på upptäcktsfärd, såg hårstrån på köksbordet imorse;)
Han låg en stund inne i vardagsrummet och sen gick han sakta mot sängen, där jag var, kollade under sängen och där låg Alice. Hon fräste när han kom för nära. Sedan kollade han över sängen där jag var, jag satt stilla och var helt spänd på om han vågar hoppa upp. Han lekte tittut några gånger tills han beslöt sig för att ta det en annan dag. Sedan gick han in i tryggheten igen.
 
Äter gör han, det knapras därinne. Blötmat slinker ner det med. Dock har jag inte hört eller sett spår efter om han gått på lådan ännu :( Kanske är för läskigt än. Vet att katter kan hålla sig länge men nu är det ju sen i fredags!
 
Idag har jag fortsatt gett han uppmuntran, han rör på sig när jag pratar med han. Tittar lite på mig, sträcker på sig och tar långsamma steg fram, och jag backade lika sakta. Han har försökt ta sig ut men backat igen när han kommit till dörren. Lilleman och Alice såg varandra och då jamade de, sådär ljust och litet. Lilleman står pall medan Alice drar sig undan. Får se, han tar sig nog en titt igen snart ^^
 
Imorgon är det jobb för min del, 6.45-14 och då är det ju inte nån läskig typ hemma så då tittar nog Lilleman fram och hoppar upp i sängen tror jag. Jag är inte orolig över att lämna katterna själva för de verkar ändå lyssna på varandra. Tycker Alice är jätteduktig då hon är mer nyfiken än jag.
 
Grannen flyttar ut, hoppas det är dem härintill, och att det är okej grannar som flyttar in. De har ju inte varit roliga kan jag ju inte påstå xD

Men jag är nöjd iallafall. Sitter här i sängen och skriver och har det riktigt bra.

RSS 2.0